top of page

Veggie-burger op Italiaanse wijze

Voor 2 personen 2 veggieburgers 2 mini-ciabatta sla tomaten parmiggiano schilfers zongedroogde tomaten in reepjes geknipt tapenade van zongedroogde tomaten mayonaise curry-ketchup 2 cornichons in schijfjes gesneden geroosterde pijnboompitten aardappelen gebakken in de oven rode ui in ringen gesneden olijfolie balsamico bakboter grof zeezout rozemarijn peper en zout

Bak een deel van de rode ui zacht in wat boter in een pan, zet even aan de kant. Snij de aardappelen in dikke frieten, doe ze in een vuurvaste schotel, giet er wat grof olijfolie over, wat grof zeezout en enkele takjes rozemarijn. Hussel alles goed door elkaar en zet in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20 min.

Wanneer de aardappelen bijna gaar zijn bak je de veggie-burgers in een pan in wat boter of olijfolie. Op het einde doe je de gebakken rode ui erbij om terug op te warmen. Maak een sla aan met de rest van de rode ui, zongedroogde tomaten, tomaten, pijnboompitten en breng op smaak met peper, zout, olijfolie en balsamico. Schik de sla op een bord. Snij de ciabatta’s open, smeer op beide zijden wat tapenade, mayonaise, ketchup. Leg enkele blaadjes sla op de onderste helft, daarbovenop cornichons schijfjes, enkele ringen rode ui (rauw) een schijfje tomaat, zongedroogde tomaatjes in reepjes, parmiggiano schilfers, veggie-burger, nog wat parmiggiano, gebakken rode ui en leg de bovenste helft er bovenop. Schik dit bij op het bord, leg er wat gebakken aardappelen bij. Et voilà, beetje calorie-rijk misschien maar wel lekker.

Comments


bottom of page