top of page

Ragout met champignons, kippenballetjes en veggieblokjes

250 gr champignons in vier gesneden 2 gegrilde quorn-schijven in stukjes gesneden 250 gr kippengehakt 1 grote wortel fijngesneden 0,5 venkel fijngesneden 1 grote ui fijngesneden 1 kleine ui heel fijn gesneden 1 teentje knoflook geperst 0,5 bouillonblokje tuinkruiden verpulverd 500 ml sojaroom light 190 ml gevogelte fond paneermeel 1 ei sap van een halve citroen (of meer naar smaak) peper en zout naar smaak boter

Doe het kippengehakt in een mengkom, voeg knoflook, heel fijngesneden ui, ei, paneermeel en peper en zout toe. Meng alles goed tot een homogene massa en rol hiervan kleine balletjes.

Doe een beetje boter in een kookpot en laat die bruin worden, voeg dan de gehaktballetjes toe en bak ze tot ze bruin zijn. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal ze terug uit de pan en zet apart.

Bak dan de ui, wortel en venkel even aan in dezelfde pan. Voeg daarna de champignons en de quorn-blokjes toe en bak even mee. Verpulver het bouillonblokje erbovenop en roer. Voeg de gehaktballetjes erbij en roer alles goed door elkaar.

Voeg dan in kleine hoeveelheden gevogelte fond toe, laat die telkens even verdampen en voeg dan weer wat bij. Giet er de sojaroom light bij. Laat even doorkoken, zet het vuur lager en voeg er peper, zout en citroensap naar smaak aan toe.

Comments


bottom of page