top of page

Pasta met zondagse saus

De laatste tijd kreeg mijn ventje niet zo veel vlees op zijn bord, en hij had daar blijkbaar wel behoefte aan, dus om hem te plezieren heb ik de zondagse saus gemaakt naar het idee uit het boek van de Soprano’s. Met veel vlees en de saus moet lang koken. (Ik nam geen varkensvlees want dat vind ik vies).

250 gr kalfsvlees in kleine blokjes gesneden 200 gr rundsvlees in kleine blokjes gesneden 4 kalfsworsten 300 gr kalfsgehakt 2 blikken tomatenblokjes 1,5 fles tomatenpassata (cirio) 1 kop erwten (diepvries) olijfolie 1 tl passata di peperoncini piccanti een scheutje rode balsamico-azijn basilicumblaadjes 1 ui fijngesneden 3 teentjes knoflook gekneusd 1 teentje knoflook geperst broodkruim 1 ei een handvol parmiggiano geraspt venkelpoeder peper en zout naar smaak

Kruid en bak het kalfs- en rundsvlees aan in wat olijfolie een gietijzeren pot, laat een beetje bruinen, haal het vlees uit de pot en zet even aan de kant. Bak de kalfsworsten even aan zodat ze wat bruin zijn en zet ook even aan de kant. In de gietijzerenpot voeg je nu de looktenen, passata di peperoncini piccanti en de ui toe en stoof even aan, haal dan de looktenen eruit en voeg de tomatenblokjes en passata toe. Laat even koken en voeg dan het kalfs- en rundsvlees en de worsten toe. Kruid met peper en zout naar smaak en laat 2 uur op een zacht vuurtje sudderen. Ondertussen maak je gehaktballen met het kalfsgehakt, 1 ei, broodkruim, look geperst, parmiggiano, venkelpoeder en peper en zout. De balletjes mogen ongeveer 1,5 cm zijn. De balletjes bak je even bruin in een pan, ze hoeven nog niet gaar te zijn, ze garen verder in de saus.

Na 2 uur voeg je de gehaktballetjes aan de saus toe, ook de erwtjes en een scheut rode balsamico-azijn. Laat nog een half uur sudderen. Proef of je nog moet bijkruiden. Op het einde voeg je nog wat gescheurde basilicum-blaadjes toe. Dien op met pasta naar keuze.

댓글


bottom of page