top of page

Oosterse noedelsoep

Voor 2 personen:

1 kipfilet 1 pak gemengde japanse wokgroenten (bij Albert Heijn) (of stel zelf samen met bv. rode ui, paddenstoelen, prei, sugar snaps, paksoi, gele wortel) 1 teentje look geperst 2 hard gekookte eieren 1 El miso pasta 1 tl Koreaanse chilisaus 1 el geroosterde sesamzaadjes 180 gr Udon noedels 0,5 l kippenbouillon sojasaus mirin peper vissaus pikante wok-olie of arachide olie

Kook de udon noedels volgens de verpakking. Verwarm de kippenbouillon.

Pel de hardgekookte eieren en leg ze in een kommetje met een mengeling van 50 ml mirin en 50 ml sojasaus, zorg dat ze volledig in de saus liggen, dek af met plastic folie en zet aan de kant. Eigenlijk zou het nog beter zijn als je de eieren 8 uur kan laten marineren.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Kruid met kippenkruiden of peper en zout. Neem een wok en verhit hierin wat wok-olie. Voeg de kippenblokjes toe en bak tot ze bijna gaar zijn. Voeg dan de Koreaanse chilisaus, look en groenten toe en roerbak even. Meng de miso pasta met een beetje bouillon en voeg dat toe aan de groenten. Kruid met peper, sojasaus, vissaus naar smaak. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Als de soep net begint te koken zet het vuur uit.

Giet de noedels af, spoel ze even af met koud water.

Schep de goed gevulde soep in kommen, leg de noedels ernaast en schik 1 ei in de helft gesneden erbij. Strooi er wat geroosterde sesamzaadjes over.


bottom of page