top of page

Lasagna met pompoen

4 dunne plakken pancetta of gerookte bacon een snufje kaneel 1 ui, fijngehakt 1 wortel, fijngehakt 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt 2 handen vol gemengde verse tuinkruiden (salie, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm) olijfolie 1 tl passata di peperoncini piccanti 600 g runder/varkensgehakt 2 blikken van 400 gram gepelde tomaten van goede kwaliteit 2 glazen rode wijn of water 2 laurierblaadjes 1 pompoen, vruchtvlees in grove stukken gehakt zeezout en zwarte peper uit de molen 1 eetlepel korianderzaad, gestampt 1 gedroogd rood pepertje, gestampt 400 g verse lasagnevellen 400 g mozzarella, verkruimeld

Voor de witte saus 5 dl Alpro soja cuisine 3 ansjovisfiletjes, fijngehakt 2 handen vol vers van het stuk geraspte Parmezaanse kaas zout en peper naar smaak


Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bak de pancetta en de kaneel langzaam goudbruin in een kookpot.

Meng er de ui, wortel, knoflook, tuinkruiden, passata di peperoncini piccanti en ongeveer 4 eetlepels olijfolie door.

Voeg het gehakt toe en laat het 5 minuten meebakken.

Doe er de tomaten, de glazen wijn of water en de laurierblaadjes bij en laat aan de kook komen.

Laat de saus op een zacht vuurtje doorkoken.

Wrijf de stukken pompoen in met olijfolie, bestrooi ze met zout, peper en de gestampte korianderzaadjes en het pepertje, leg ze op een bakplaat en zet die 10 à 15 min. in de oven.

Breng de saus als die klaar is op smaak en zet hem even opzij.

Verwarm de sojaroom met de ansjovis en een handvol Parmezaanse kaas door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Zet de oven op 200 °C. Wrijf voor de lasagne een ovenschotel in met olijfolie en leg een paar lasagnevellen op de bodem en over de rand van de schaal. Schep er een laagje vlees, een beetje witte saus en een laagje Parmezaanse kaas op.

Maak de stukken pompoen wat kleiner en leg er een laag van op de kaas.

Begin opnieuw met het vlees en de andere lagen en dek de schaal uiteindelijk af met een laagje pasta en een laagje witte saus.

Verkruimel de mozzarella erover en strooi er nog wat Parmezaanse kaas op.

Zet de lasagne 30-35 minuten in de voorverwarmde oven.

bottom of page