top of page

Koekjestaart

Voor de babyborrel van mijn lieve metekindje kreeg ik de opdracht om koekjestaart te maken. Dit is een taart die ik als kind al maakte, dus dat moet lukken.

2 pakken petit beurre koekjes 500 gr boter 500 gr suiker 2 zakjes vanillesuiker 0,5 l melk 100 gr vanillebloem eventueel 125 gr gesmolten pure chocolade zeer sterke koude koffie of expresso

Versiering naar wens zoals bvb. Chocolade schilfers mandarijntjes uit blik

Maak een dikke pudding van vanillebloem, melk, suiker en vanillesuiker en laat lauw worden. Roer de boter zacht en romig. Voeg de lauwe pudding toe en roer onder elkaar. Indien je chocolade boterroom wil maken, smelt de chocolade au bain marie, laat afkoelen en roer onder de boterroom.

Leg een laag droge koekjes op een plaat, besmeer met een laagje boterroom, Dompel dan de petit beurre koekjes snel in de koude koffie en leg die bovenop de boterroom-laag, besmeer weer met boterroom en herhaal dit voor de volgende lagen (minimum 5 in totaal). Eindig met een laag boterroom. Besmeer ook de zijkanten met boterroom. Druk chocoladeschilfers tegen de zijkanten aan en versier de taart naar believen. Deze heeft dus een baby-thema vandaag.

Comments


bottom of page