top of page

Guacamole met garnalen

Een variatie op de gewone guacamole, gooi er eens wat garnalen bij en serveer bij een lekkere sla.

De guacamole: 2 avocado’s sap van 1 limoen en of citroen (naar smaak toevoegen) een mengeling van kruiden: paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, gedroogde oregano (of een zakje guacamole kruiden van tex mex) 1 teentje knoflook geperst enkele takjes koriander heel fijngesneden, steeltjes ook 1 kleine sjalot heel fijngesneden 1 tomaat in hele kleine blokjes gesneden 1 el philadelphia light met kruiden (of 1 el mayonaise) 1 el tomatenketchup peper en zout naar smaak 150 gr grijze garnalen

Snij de avocado’s in de helft open en haal het vruchtvlees eruit met een lepel, leg de pit en de halve kuipjes even aan de kant. Plet het vruchtvlees met een vork tot een smeuïge puree bekomt. Voeg dan alle ingrediënten toe en roer goed door elkaar. Vergeet niet te proeven of er nog wat bij moet. Als je de guacamole wat op voorhand maakt leg dan de pitten in de guacamole, dit verhindert het verkleuren van de guacamole, en zet in de koelkast. Als je serveert schep je wat guacamole in een lege halve avocado-schil, versier met wat citroen en dien op.

De sla: Deze sla bevat Romeinse sla, rucola, radijsjes, tomaten, rode ui, lente-ui, okkernoten fijngesneden, geroosterde pijnboompitten, amandelnoten fijngesneden, venkel en wat peper en zout. Serveren met een dressing van olijfolie balsamico peper en zout.

bottom of page