top of page

Granola

300 gr havermoutvlokken 300 gr gemengde noten 300 gr gedroogde vruchten (rozijnen, abrikozen, veenbessen etc.) 75 gr gemengde zaden 2 tl gemalen kaneel 1 tl gemalen kardamompeulen (plet peulen in vijzel, haal de omhulsels eruit en plet de zaadjes nog even) 1 tl gemalen gember (eventueel) 50 ml zonnebloemolie 75 gr donkere basterdsuiker 200 ml ahornsiroop 1 zakje vanillesuiker

Verwarm de oven voor op 150°C.

Meng de havervlokken, gemengde noten, gedroogde vruchten en pitten in een grote kom. Meng in een andere kom de suiker, ahornsiroop, vanillesuiker, kaneel, kardamom en zonnebloemolie.

Voeg dan alle ingrediënten samen. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er het granolamengsel op. Bak de granola in 30 – 40 min. in de voorverwarmde oven. Let op dat de granola niet te donker wordt.

Haal de bakplaat uit de oven en verbrokkel de granola, laat afkoelen vooraleer je de granola in potten doet om te bewaren. Maar lang zal je die niet bewaren, daarvoor is het te lekker.

Eet het ’s morgens met vers fruit en yoghurt voor een goede start van de dag.

Tip: je kan een deel van de gedroogde vruchten ook op het einde, na het bakken, toevoegen, dan worden ze niet zo hard. Dit ontdekte ik na enkele keren het recept te hebben gemaakt.

Commentaires


bottom of page