top of page

Garnalen chowder

Voor 4 personen

1 rode ui fijngesneden 3 teentjes knoflook geperst 1 rood pepertje fijngesneden (zonder zaadjes voor minder pikant, met zaadjes voor pikanter) 1 blik gepelde tomaten 1 grote aardappel (bloemig) 50 g rijst (lange korrel) 2 el tomatenpuree 4 ongepelde gamba’s gekookt voor erbij 1l visbouillon van tablet visfond 400 gr grote rauwe garnalen (scampi) ongepeld ontdarmd (diepvries of vers) 100 gr doperwtjes (diepvries) 150 gr mais uit blik oregano (vers 1 el of gedroogd 1 tl) sojaroom olijfolie peper en zout naar smaak

Verwarm de bouillon met de visfond, pel de garnalen, gooi de schillen bij de bouillon en laat enkele minuten meekoken. Zeef de bouillon en gooi de garnalenschillen weg.

Schil de aardappel en snijd die in kleine blokjes.

Verhit olijfolie in een kookpot, voeg de rode ui, knoflook en rood pepertje toe en laat even stoven, voeg dan de tomatenpuree erbij. Even later de aardappelblokjes en rijst toe en giet de bouillon erover en voeg de gepelde tomaten en oregano erbij, breng aan de kook. Als de aardappelen en rijst bijna gaar zijn voeg je de erwtjes erbij. Helemaal op het einde de mais uit blik. Snijd de grote garnalen in kleine stukjes en voeg die ook bij de soep, evenals de grote gamba’s om even mee op te warmen. Kruid met peper en zout. Laat nog even koken en serveer dan in soepkommen. Voeg een scheutje sojaroom erbij en leg de gamba’s langs de rand.

Comentarios


bottom of page