top of page

Dorade met rozemarijn-patatjes in de oven

Het moet gezegd, die viskraam op de markt, Rungis Fish, is super! Gisteren hadden we zwaardvis en vandaag dorade, beide smaakten overheerlijk.

De dorade van vandaag was heel groot, met zijn twee hadden we moeite om het op te krijgen, maar het was zo lekker dat we het toch allemaal hebben opgesmuld.

Een simpele bereiding, beginnen met de aardappelen, geschild en in dikke frieten gesneden gaan ze in een plastic zak samen met grof gesneden ui, venkel, enkele takjes verse rozemarijn en een goeie scheut olijfolie. Alles goed door elkaar schudden en dan in een overschotel gooien. Dan in een voorverwarmde oven op 180-200°C. Af en toe omroeren zodat alle kantjes kunnen bakken. Gedurende ongeveer 30 min.

De vis hoeft niet zo lang in de oven, die zet je er later bij.

De mensen van de viskraam hadden de dorade al heel goed schoongemaakt en ontschubd zoals ik had gevraagd. Dus ik had er niet veel werk meer mee. Enkel nog de vinnen afknippen, goed afspoelen en droogdeppen, snijd 2 à 3 sneden in de beide zijden van de vis.

Dan smeer je de vis in aan de buiten- en binnenkant met peper en zout. Ik gebruikte hier nog eens dat japanse gekruide zout dat ik had.

In de buikholte duw je dan goed wat dille, verse rozemarijn en twee schijfjes limoen en citroen.

Wrijf de vis dan volledig in met olijfolie, doe hem in een ovenschotel en zet bij in de oven op 150-180°C, na 8 min. keer je de vis om en laat hem nog eens 10 min. bakken. Hangt af van de grootte van de vis, moet je zelf even goed in het oog houden.

Fileer de vis aan de tafel en dien op met de aardappeltjes en een salade met eventueel een dressing.


Comments


bottom of page