top of page

Courgetti salade

Tegenwoordig vind je veel soorten spiraalsnijders voor groenten. Ik gebruik mijn oude dunschiller die aan één kant ook fijne reepjes kan snijden. Dus voor courgette heb je niet echt zo’n fancy snijder nodig.

Courgetti of ook wel courgetteslierten kan je op vele manieren verwerken, koud of warm.

Deze is een koude salade, je kan het een beetje vergelijken met een koude “pasta aglio olio peperoncino” maar dan met wat citroensap erbij en de pasta vervang je door de rauwe courgetti.

Voor 2 personen

1 grote courgette 1 handvol geroosterde pijnboompitjes sap van 1/2 citroen halve rode peper fijngesneden 1 teentje knoflook fijngesneden 1 handvol geraspte parmiggiano olijfolie van goede kwaliteit peper en zout naar smaak

Was de courgetten en begin slierten te snijden tot je aan de zaadlijsten komt, dan draai je de courgette en snijd weer verder. De zaadlijsten kan je later misschien nog gebruiken in een soep of zo. Doe de courgetti in een grote mengkom.

Verwarm een beetje olijfolie in een pannetje en voeg de look en fijngesneden pepertje toe. Laat even verwarmen maar niet bakken, de look mag zeker niet bruin worden maar moet een beetje gegaard zijn. Haal van het vuur en laat even afkoelen. Voeg dan samen met het citroensap en meer olijfolie, proef even het mag niet te zuur zijn maar wel wat pittig.

Meng alles onder de courgetti, kruid met peper en zout naar smaak. Als je het even laat staan voor je het serveert dan trekken de smaken er goed in.

Serveer met wat pijnboompitjes en geraspte parmiggiano.

bottom of page