top of page

Clementine-chocoladetaart

200 gr sojaboter (of gewone boter) 380 gr rietsuiker geraspte schil en sap van 4 clementines geraspte schil en sap van 1 citroen 280 gr amandelmeel 5 eieren losgeklopt 100 gr bloem snuifje zout lange reepjes sinaasappelschil voor versiering

Voor de chocoladeglazuur: 90 gr sojaboter (of gewone boter) 150 gr pure chocolade van goede kwaliteit in stukjes gebroken 1 el agavesiroop 1 el brandy

Verhit de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 24cm in met boter en bekleed bodem en wand met bakpapier.

Meng boter en 300 gr van de rietsuiker en citrusschil in een keukenmachine, niet te lang zodat er niet te veel lucht in wordt gekopt. Voeg de helft van de het amandelmeel toe en mix. Voeg geleidelijk de losgeklopte eieren toe, doe de rest van het amandelmeel, gezeefde bloem en zout erbij en mix.

Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart in 50-60 min. in de oven. Controleer door een spies in het midden te steken. Deze mag er nog iets vochtig uitkomen.

Doe het citrussap in een pannetje en voeg de overgebleven suiker aan toe, breng aan de kook, neem de pan van het vuur zodra de siroop kookt.

Bestrijk het gebak met de siroop zodra je het uit de oven haalt, zorg dat je alles gebruikt. Laat de taart afkoelen in de vorm.

Maak de chocoladeglazuur vlak voor het aansnijden van de taart. Zet boter, chocolade en agavesiroop in een pot boven een pan met zachtjes kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer tot alles is gesmolten, voeg dan de brandy toe. Giet het glazuur over de taart tot ze volledig bedekt is. Versier met reepjes sinaasappelschil.

Dit is de beste taart “ever”. Echt waar.

Comments


bottom of page