top of page

Broccoli kikkererwten soep

2 stokken prei 1 broccoli 1/2 blik kikkererwten 4 aardappelen 1 ui olijfolie peper en zout 2l groentebouillon (of kippenbouillon of tuinkruidenbouillon) 1 tl natriumbicarbonaat

Snij de ui en prei grof, snij de broccoli in stukken, hou enkele kleine broccoli-roosjes apart, de stengel in fijne stukjes snijden. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Doe wat olijfolie in een grote pot en fruit hierin de ui, voeg wat later de rest van de verse groenten toe en laat even verder stoven. Voeg de boullon toe en breng aan de kook. Laat verder koken op een laag vuur tot de groenten gaar zijn, voeg dan de kikkererwten toe en laat nog 5 minuten koken. Mix de soep, kruid met peper en zout naar smaak.

Experimenteer ook met wat gedroogde kruiden zoals venkelpoeder, gemberpoeder, aardappelkruiden, gedroogde salie. Ik heb deze toegevoegd voor de soep gemixt werd en de kruiden hebben dus een tijdje mee gekookt.

Als de soep gemixt is voeg je de broccoli-roosjes toe en wat natriumbicarbonaat. Laat de soep nog 5 minuten doorkoken. Schep het schuim van de soep en serveer.

Comments


bottom of page