top of page

Bananen-notenbrood

een keukenweegschaal een keukenmachine met K-hulpstuk een blender een bakblik voor cake een keukenpenseel

300 g (zeer) rijpe bananen 140 g speltbloem 100 g zelfrijzende bloem 1 eetlepel bakpoeder 1 eetlepel bicarbonaat 50 g notenmix (naar keuze) 4 eetlepels agavesiroop (of ahornsiroop) 15 cl yoghurt (natuur) 3 eieren een klontje boter

Bereiding Weeg de bloem, de speltbloem zorgvuldig en doe ze in de mengkom van de keukenmachine. Voeg het bakpoeder en het bicarbonaat toe.

Doe de gemengde noten in de blender. Gebruik de ‘puls-toets’ om de noten in enkele korte beurten grof te malen. Je kunt dit uiteraard ook met een koksmes doen.

Pel de rijpe bananen, breek ze in stukken en doe ze in de blenderbeker. (De bananen mogen gerust al wat sproeten hebben. Zeer rijpe bananen zorgen voor extra smaak.)

Voeg de agavesiroop toe, de yoghurt en de eieren. Mix alles tot een gladde dikke bananenpap.

Zet de mengbeker met bloem in de keukenmachine en meng de droge ingrediënten op lage snelheid. Laat de machine draaien en schenk er op het gemak de bananenpap in, tot je een glad beslag krijgt.

Verwarm de oven voor op 160°C.

Gebruik een beetje boter om de binnenzijde van het bakblik in te vetten. Smelt de boter vooraf en gebruik een keukenpenseel om in alle hoekjes en kantjes te smeren.

Strooi een beetje bloem in het blik, kantel en keer tot de hele ingevette binnenzijde bedekt is met een dun laagje. Giet er nadien het restje bloem uit.

Giet het beslag in het bakblik en zet het bananenbrood in de hete oven van 160°C.

Laat het bananenbrood alvast 35 minuten bakken. Bedek het brood vervolgens met een vel aluminiumfolie. Kijk wel uit voor het hete bakblik.

Laat het afgedekte bananenbrood vervolgens nog 35 minuten bakken. (Totale baktijd bedraagt 70-75minuten.)

Prik in het bananenbrood om te checken of het gaar is. Als er geen restjes beslag aan je prikker blijven kleven, dan is alles in orde.

Ontvorm het bananenbrood en laat het afkoelen. Of serveer het lauw in plakken.

TIP: Eet het brood met schijfjes verse banaan en een snuifje bruine suiker erop. Of serveer het bananenbrood bij het ontbijt of de brunch met bv. verse muesli, yoghurt en fruit.

Comments


bottom of page