top of page

Auberginerolletjes met ricotta

1 aubergine 2 el olijfolie 1 teentje look geperst 150 gr ricotta 150 ml arrabbiatasaus (deze keer nam ik een potje) 30 gr pecorino Basilicumblaadjes voor versiering

Soffrito: 1 kleine witte ui 2 stengels bleekselder 1/2 winterwortel olijfolie

Snij voor de soffrito de ui, selder en wortel in kleine blokjes (brunoise). Je moet gelijke hoeveelheden van elk hebben. Fruit het mengsel in 15 min zachtjes glazig en gaar in olijfolie.

Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik, de buitenkanten gebruik je niet. Meng de olijfolie met look, peper en zout. Bestrijk met een kwastje de aubergineplakken met de olie. Rooster de aubergine ongeveer 10 min gaar in de oven en laat iets afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 200°C. Maak intussen de vulling: roer de ricotta los met een vork. Voeg de soffrito toe, meng door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper. Leg alle aubergineplakken op een schoon werkvlak en bestrijk ze met een dun laagje ricotta, laat één van de uiteinden vrij. Rol de aubergineplakken op en zet vast met een cocktailprikker. Zet de rolletjes 6-8 min. in de oven. Verwarm de arrabbioatasaus even. Leg de rolletjes op een schaal en schep er wat arrabbiatasaus over. Besprenkel met een scheut olijfolie, rasp de pecorino erover en bestrooi met basilicum blaadjes.

Comments


bottom of page