top of page

Aspergesoep met croutons

1 kg witte asperges 1 ui grof gesneden 1 stengel prei 1 aardappel 3 kippenbouillon blokjes 1 El bloem 2 l water bouquet garni van peterseliestengels, tijm en laurierblaadjes boter olijfolie peper, zout en foelie naar smaak croutons fijngehakte peterselie

Schil de asperges met een dunschiller en snij de uiteinden eraf, doe de schlllen en de uiteinden in een pot met 2l water en bouillonblokjes en breng aan de kook, zet het vuur lager en laat nog 15 minuten verder koken. Zeef de bouillon.

Snij het groen en het uiteinde van de prei en gooi dit weg, snij het wit van de prei doormidden en spoel dit goed onder stromend water. Snij de prei grof. Snij de asperges in de helft, leg de helft met de kopjes apart, snij de rest grof. Schil de aardappel en snij die in blokjes.

Maak wat boter en een scheutje olijfolie warm in een grote pot, doe hierin de ui, prei, aardappel en de grove stukken asperges en stoof die aan. Strooi wat bloem over de groenten. Doe het bouquet garni erbij en giet er de gezeefde bouillon bij. Breng de soep aan de kook, zet het vuur wat lager en laat nog 30 minuten doorkoken. Haal het bouquet garni uit de pot en mix de soep. Kruid naar smaak met peper, zout, foelie.

Snij de toppen van de asperge-helften en snij ze in de helft, snij de rest in schijfjes, doe dit in de soep en laat de soep nog 5 minuten koken.

Neem enkele sneden brood en snij dit in blokjes, bak de blokjes krokant in wat boter met olijfolie.

Serveer de soep met croutons en fijngehakte peterselie.

Comments


bottom of page