Erwtensoep met munt

1 ui grof gesneden
2 stengels selder grof gesneden
1 stengel prei grof gesneden
2 aardappelen geschild en in blokjes gesneden
500 gr diepvries-erwten
2l groentebouillon of kippenbouillon
2 handenvol muntblaadjes
bouquet garni
peper, zout en foelie naar smaak
olijfolie

De keuken wordt een beetje gerenoveerd en we wachten nu nog op het gasfornuis om de boel volledig in orde te brengen. Voorlopig wordt er hier dus gekookt op 2 elektrische pitjes en een stoomapparaat. En dat gaat ook maar je moet wat meer geduld hebben. Een soep maken kan dus wel.

Stoof de ui wat aan in olijfolie, voeg de rest van de groenten toe, eerst de selder dan de prei en aardappelen en later de erwten. Voeg bouillon toe en breng aan de kook. Doe een bouquet garni in de soep en laat verder koken tot de groenten gaar zijn. Als de soepgroenten gaar zijn, haal het bouquet garni eruit en voeg je de muntblaadjes toe en mix de soep. Kruid met peper, zout en foelie naar smaak.