aug 072012
 

Iedere zomer als we van vakantie terugkomen en een bezoekje brengen aan mijn ouders, word ik de serre in gestuurd en moet tomaten plukken. Want vadertje lief zet ieder jaar veel tomatenplanten, met de nadruk op ‘veel’. Dus kwam ik vorige week thuis met zo’n 20 kg tomaten. Wat doe je daarmee, ik heb maar een kleine diepvries, dus alles kan er niet in. Maar ik heb veel vrienden en diegenen die ik het eerst zag hebben dus een zakje meegekregen. Niet treuren voor de andere vrienden, er hangen nog veel tomaten in de serre.
Met de rest heb ik saus gemaakt en nog een deel heb ik gedroogd in de oven.

Voor de saus, ik maak meestal een pikante tomatensaus die kan ik later gewoon uit de diepvries halen en verder verwerken met vlees of vis en of groenten.

Hoeveelheden is hier moeilijk te schatten, ik had twee grote kommen gepelde tomaten.

4 uien fijngesneden
8 teentjes knoflook geperst
2 tl passata di peperoncini piccanti
gepelde italiaanse tomaten
peper en zout naar smaak
balsamico
olijfolie

Leg de tomaten enkele seconden in kokend water en dan direct in koud water.
Pel de tomaten en snijd ze in stukjes
Fruit de ui in olijfolie en doe er de knoflook en passata di peperoncini piccanti bij.
Voeg de tomaten toe en laat koken.
Zet het vuur lager en laat de saus ongeveer 1 à 1,5 uur doorkoken zonder deksel.
Voeg peper en zout toe naar smaak en een scheutje balasamico.

Doe in plastic potjes, laat afkoelen en zet in de diepvries.

Any comment?